Bowfishing v Brazílii

Štítky:

Začátkem roku jsem měl v plánu vyrazit lovit do Uruguaye a pak postupně procestovat pár dalších zemí v Jižní Americe. Bohužel přišla čínská chřipka a tak jsem musel poněkud přehodnotit své plány. Jižní Amerika jako celek byla posunuta až na listopad a první na řadu přišla Brazílie, protože to v době plánovaného odjezdu byla jediná země na kontinentu, která není tolik zatížena covidovou hysterií.

Za své útočiště na několik dalších měsíců jsem si zvolil ostrov Ilha Grande, který leží mezi Sao Paulem a Rio de Janeirem. Ilha je dokonalým příkladem tropického ráje. 193 kilometrů čtverečních džungle, pláží, řek, hor a mangrovů. A v neposlední řadě místu zaslíbeném spearfishingu, neboli podvodnímu lovu harpunou na nádech. To byl na ostrově také můj primární cíl, ale o tom až příště. Ilha Grande je normálně promořená turisty, takže původní plán byl dva týdny harpunovat a pak se přesunout jinam. Ale díky současné situaci ve světě je to tu dosti vyprázdněné. Výsledkem je, že zde zůstanu o něco déle než jsem plánoval. Krom harpunování, potápění a až kýčovitě nádherné přírody nabízí ostrov i příležitost k bowfishingu, tedy lovu ryb lukem ze břehu v rámci povolení k rybolovu. Vzal jsem si s sebou svůj luk Junák pro potřeby pozdějšího lovu v Uruguayi, ale s možností bowfishingu jsem dopředu moc nepočítal. Navíc jsem při balení přehodnocoval každý gram váhy navíc, takže jsem si nevzal příslušenství v podobě reelu a speciálního šípu pro takové použití. Naštěstí jsou na ostrově místa, která umožňují realizaci bowfishingu i běžným šípem. Jedná se o místa, kde se řeky vlévají do moře, nebo mělké písečné zátoky, kde je vidět až na dno.

Přestože jsem neoplýval velkou nadějí na úspěch, tak se po nějakých dvou hodinách spot&stalku po břehu naskytla příležitost na odlov ryby, zde zvané Olho de cåo. Jedná se o malou (v mém případě něco málo přes 20 cm) ale chutnou a běžně lovenou rybu. Večeře tedy byla zajištěna, o hromadě výborných fotek nemluvě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *




Enter Captcha Here :